fbpx

Brr, de kou tijdens de wintermaanden! Wij bikkels karten natuurlijk wel door, maar stiekem is het toch wel een beetje koud. Wat kan je er nu aan doen om het tijdens het karten minder koud te hebben of droog te blijven? In deze Race Blog geven we je een aantal tips.

Tip 1: Een regenoverall!

De beste manier om de kou te doorstaan is door winddichte kleding aan te trekken. Denk eens aan een regenpak. Die laat geen regen door en dus ook geen koude wind. Je voelt je net een opgesloten komkommer, maar je houdt het wel redelijk warm. Daarnaast blijf je ook nog droog. Je kan een normaal regenpak aantrekken, maar er zijn ook speciale regenoveralls te verkrijgen voor over je normale raceoutfit.

VOLG MIJ OP INSTAGRAM

Tip 2: Plastic zakjes!

Een ouderwets trucje wat nog steeds werkt. Plastic zakjes om je voeten doen! Ook hier werkt het hetzelfde; er komt geen kou en water doorheen. Hierdoor blijven je voeten lekker warm, wel zo fijn! Je kan dit trouwens ook onder je handschoenen doen, maar dan kan je het best ‘ziekenhuis handschoentjes’ (je weet vast wel wat ik bedoel 😉) aantrekken. Daarna je handschoenen er overheen en klaar om het circuit op te gaan!

Gebruik latex handschoenen

De gouden tip is echt het gebruiken van de zogenoemde ziekenhuis handschoentjes. Deze latex handschoenen houden de kou en regen buiten en zijn gemakkelijk onder je handschoenen te dragen. Ze zijn niet overal te koop, maar bij Bol.com kan je ze wel vinden via deze link.

BEKIJK LATEX HANDSCHOENEN

Tip 3: Zorg voor voldoende zicht!

Als het buiten vochtig is, zal het vizier van je helm ook sneller beslaan. Dit kan voor lastige situaties zorgen, voldoende zicht is namelijk wel belangrijk. Met je vizier open rijden mag niet altijd en is daarnaast erg koud. Er is speciale ‘antifog’ spray verkrijgbaar om je vizier mee in te spuiten. Dit scheelt al een hoop, maar je kan nog verder uitpakken om de waterdruppels van je vizier af te houden. Zo kan je bijvoorbeeld een speciaal regenvizier kopen of een soort ronddraaiende ruitenwisser voor op je helm.

En als laatste is het natuurlijk ook een kwestie van bikkelen! We zijn niet van suiker en een beetje kou kan de pret niet drukken. Op naar glijplezier! Lees hier meer over de kartkleding van een karter.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS