fbpx

Heb je een eigen kart nodig om wedstrijden te karten? Het antwoord is eigenlijk heel simpel; nee! Je hoeft geen eigen kart te hebben, er zijn namelijk ontzettend veel huurkartraces te rijden verspreid over heel Nederland en op ieder niveau. Voor ieder wat wils en de mogelijkheden zijn enorm! In deze blog leggen we je het uit.

Huurkart races: wie, wat waar?

Misschien heb je er nog nooit van gehoord en gaat er nu een wereld voor je open. Dat ging het voor mij namelijk wel toen ik hoorde dat ik ook laagdrempelig kon beginnen zónder eigen kart. Veel kartbanen organiseren zelf kartwedstrijden met hun huurkarts, denk aan 1-uurs races of kleinere Grand Prix. Enkele kartbanen hebben zelfs speciale race huurkarts, welke dus alleen voor de wedstrijden ingezet worden! Het enige wat jij hoeft te doen is jouw rijkunsten mee te nemen naar de kartbaan, inschrijfgeld te betalen en in te stappen. Gas intrappen en winnen die hap! 😜

races

Welke huurkartraces zijn er?

Ideaal om de beginselen van de kartsport te leren, zal je denken. Nee, je kan het zo gek niet bedenken in de huurkarts. Er zijn nationale kampioenschappen te rijden, maar zelfs ook wereldkampioenschappen.  En van 1-uurs races tot 24-uurs races, de uitdaging is enorm en als je wilt kan je elk weekend wel een wedstrijd rijden. Het niveau kan dus ook erg hoog liggen.

Goed, laten we starten in Nederland. De wedstrijden die kartbanen organiseren zijn meestal in teamverband, maar er zijn ook organisaties die gehele individuele wedstrijddagen in competitieverband aanbieden. Meer weten hierover? Lees dan hier verder.

WELKE WEDSTRIJDEN KARTEN BESTAAN ER?

Wanneer kan ik meedoen?

Soms worden er eisen gesteld aan deelname, maar in principe ben je vrijwel altijd welkom. Kartervaring is soms het enige vereiste, dus train wel alvast een paar keer. Dan kan je tenminste ook de strijd aan gaan met de andere deelnemers, anders kan je beter gewoon voor de lol rondjes blijven karten. 😉 Lees hier meer over wanneer je mee kan doen aan kartwedstrijden.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS