Er zijn ontzettend veel wereldrecords opgenomen in het Guinness Book of World Records en zo ook een aantal kart gerelateerde records! In deze blog lees je de meest gekke, uitdagende en waanzinnige wereldrecords met karts. Doe jij het na?!

24 uur indoor karten

Allereerst een record van de Amerikaan Trey Shannon, hij presteerde het namelijk om 24 uur achter elkaar te karten op een indoorbaan. Op 9 november startte Trey zijn marathon bij Victory Lane Indoor Karting in Charlotte, North Carolina in de Verenigde Staten. Op deze indoorbaan werd tevens het Wereld Kampioenschap Indoor Karten KWC gehouden in 2019. Gedurende de conditionele uitputtingsslag van het wereldrecord wist Trey Shannon in een Sodi GT5 kart maar liefst 733,58 kilometer af te leggen!

24 uur outdoor karten

Van een indoorbaan naar een outdoor circuit. De Australiër Jake Sale heeft op 10 december 2017 ruim 1378 kilometer afgelegd, een wereldrecord voor de meeste afstand afgelegd met een kart binnen 24 uur door een individu. Dat betekent dat hij gedurende deze dag continu gemiddeld 57 kilometer per uur heeft gereden. Wat een prestatie!

Van 0 naar 100 km/h

Van lange afstanden rijden naar een wereldrecord waarbij elke milliseconde telt. We weten dat een elektrisch aangedreven Tesla enorm snel van 0 naar 100 kilometer per uur kan trekken. Maar ook een elektrische kart kán in de buurt komen. Dat bewees de Duitse Tim Fellendorf voor de Hogeschool van Osnabrück. Op 2015 werd er in het Duitse Niederstetten door hem in een elektrische kart van 0 naar 100 geaccelereerd binnen 2,635 seconden. Ter vergelijking: een Tesla accelereert van 0 – 100 in zo’n 2,28 seconden.

48 uur karten

Voor het meest extreme wereldrecord moeten we tóch terug naar de lange afstanden voor de prestatie van Myk Prescott. Op 3 september 2010 startte hij aan een 48 uur durende recordpoging op het Zwartkops International Kart Circuit in Pretoria, Zuid-Afrika. Twee jaar eerder heeft hij het toenmalige wereldrecord voor de meeste kilometers in 24 uur verbroken. Ditmaal waagde hij de poging voor een 48 uur durende marathon. Na maar liefst twee dagen te rijden, behaalde hij de mijlpaal van 2000 kilometers om uiteindelijk in totaal 2009 kilometer te rijden. Een wereldrecord die inmiddels al zo’n 10 jaar staat!

Alle informatie uit dit artikel is afkomstig van guinnessworldrecords.com

BEKIJK ALLE RACE BLOGS