fbpx

Ben je aan het overwegen om kartlessen te gaan volgen, maar vraag je jezelf af wat je ervan gaat leren? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze Race Blog leggen we je het belang van kartlessen uit, wat je ervan gaat leren en hoe dat wordt gedaan. Lees snel verder en ontdek of het iets voor jou is!

Kartlessen volgen

Kartlessen kan je op veel verschillende kartbanen volgen. Kijk maar eens tussen de kartbanen waar wij zelf lesgeven. Ook op andere kartbanen wordt regelmatig les gegeven en dat is niet voor niets! Gedurende meerdere lessen ga je aan de slag met theorie en praktijk om uiteindelijk een échte coureur te worden. Dat wordt je natuurlijk niet van de ene op de andere dag: het vergt een hoop tijd en energie. Met het volgen van kartlessen wordt het al iets gemakkelijker!

Wat leer je?

Maar goed, wat leer je nu eigenlijk van kartlessen? Ik kan mezelf toch ook wel aanleren om sneller te worden? Natuurlijk, dat is zeker een optie! Toch ben je dan best wel lang bezig en zal je waarschijnlijk alleen sneller worden op de baan waar je traint. Tijdens kartlessen wordt stapsgewijs uitgelegd waar je sneller kan zijn en vooral waarom je daar sneller kunt zijn. Als je namelijk weet waarom je iets doet, kan je dat bij alle andere kartbanen ook in de praktijk brengen. Dat is een gigantisch voordeel aan het volgen van kartlessen!

Hoe ga je dit leren?

Het kost nog steeds een hoop tijd, maar bij kartlessen wordt er wel precies aandacht gegeven waar jij het nodig hebt. Op die manier ga je jezelf verbeteren door oefeningen te doen, voorbeelden aan te horen en veel meters te maken. De instructeurs weten precies hoe ze jouw ‘probleem’ kunnen verhelpen, waardoor je sneller wordt en dus ook weet waarom je nu sneller wordt. 💪

Benieuwd naar onze kartlessen?

Bij ons is het voor iedereen mogelijk om lessen te volgen. Voor de jeugd tot 18 jaar hebben we een unieke raceopleiding en voor volwassenen of groepen is het volgen van een kart clinic of privé les ook mogelijk! Meer weten? Klik hier.

Wil je alvast een paar tips om sneller te karten? Lees dan hier verder.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS