fbpx

In de nieuwe serie #TipVoorGrip geven professionele autocoureurs hun GOUDEN TIP om een goede carrière in de kart- en autosport vorm te geven. Wat moet je juist wél doen of juist niet om je dromen binnen de kart- of autosport waar te maken? We vroegen het aan bekende Nederlandse autosporters. In deze blog krijg je de ultieme racetip van Renger van der Zande, autocoureur en onder andere tweevoudig winnaar van de Rolex 24 uur van Daytona.

MEER OVER RENGER VAN DER ZANDE

Wie is Renger van der Zande?

Renger van der Zande is gestart in de kartsport toen hij 13 jaar oud was. Op de inmiddels verdwenen kartbaan van Venray leerde hij in een Mini 60cc kart de beginselen van de kartsport, waar hij later vele wedstrijden in wist te winnen. Inmiddels is hij over de hele wereld te vinden en racet hij het liefst met nummer 10. Voordat we je de gouden tip van Renger van der Zande geven, hebben we hem een aantal vragen gesteld.

Endurance coureur

Renger van der Zande

Favoriete Circuit

Laguna Seca, Verenigde Staten

Mooiste race ervaring

2 keer winnen van de Rolex 24 uur van Daytona.

Leukste raceklasse om te kijken

V8 Supercars in Australie is geweldig, er gebeurt altijd wat spectaculairs!

Daily driver

Mercedes-AMG GLC 43

Ultieme racedroom

24H van Le Mans winnen in de hoogste klasse.

Kartsport of autosport?

Kartsport voor de passie, autosport om zijn professionaliteit.

De Tip voor Grip van Renger van der Zande

De ultieme racetip van Renger van der Zande:

”Het circuit is voor een coureur wat de arena voor de Romeinse gladiatoren was. Als je helm op gaat en je vizier naar beneden is, dan is het oorlog en moet je alles doen om te winnen. Alles daarbuiten is het belangrijk om een vriendelijk en goed persoon te zijn. Zorg dat je dat onderscheid maakt en goed voor je omgeving bent! Blijf dicht bij hoe je zelf bent, dan kom je het beste over naar de media. Sponsors zullen jou eerder sponsoren dan een ander en teams werken liever met jou samen!”

Wat wil je nog meer meegeven?

Op de vraag of Renger nog meer mee wilt geven aan beginnende karters of autosporters, antwoordt hij het volgende:

”Rijd in de eerste jaren vooral op je gevoel, probeer de limiet op te zoeken en maak vooral veel fouten. Daar leer je het meeste van! En als de dag rijp is, je van je fouten hebt geleerd, dan komen de resultaten vanzelf!! Veel succes!!”

BEKIJK ALLE RACE BLOGS