fbpx

In de nieuwe serie #TipVoorGrip geven professionele autocoureurs hun GOUDEN TIP om een goede carrière in de kart- en autosport vorm te geven. Wat moet je juist wél doen of juist niet om je dromen binnen de kart- of autosport waar te maken? We vroegen het aan bekende Nederlandse autosporters. In deze eerste blog krijg je de ultieme racetip van Indy Dontje, autocoureur en o.a. eigenaar van Kartcentrum Lelystad.

MEER OVER INDY DONTJE

Wie is Indy Dontje?

Indy Dontje is gestart in de kartsport toen hij 8 jaar oud was. Inmiddels is hij over de hele wereld te vinden en racet hij het liefst met nummer 47. Voordat we je de gouden tip van Indy Dontje geven, hebben we hem een aantal vragen gesteld.

GT3 coureur

Indy Dontje

Favoriete Circuit

Sebring, Verenigde Staten

Mooiste race ervaring

1e overwinning in de GT Masters op de Nürburgring, maar dit is één van de vele mooie momenten in mijn carrière. Er zijn genoeg mooie ervaringen in mijn kart/autosport carrière.

Leukste raceklasse om te kijken

GT3 endurance races

Daily driver

Mercedes A-klasse limousine

Ultieme racedroom

Deelnemen aan Le Mans 24h en dan winnen natuurlijk!

Kartsport of autosport?

Ik kan hier niet tussen kiezen omdat deze beide geweldig zijn, alleen op verschillende manieren.

De Tip voor Grip van Indy Dontje

De ultieme racetip van Indy Dontje:

”Begin bij de basis en kijk vooral naar je zelf voordat je andere aspecten de ‘schuld’ gaat geven. Altijd 110% inzet geven te allen tijde en nooit opgeven, want als aan de ene kant een deur dicht gaat, dan gaat er wel weer aan de andere kant een deur open. Ben je op zoek naar sponsoring? Vraag dan niet altijd meteen naar geld, maar denk eerst na over wat je voor die sponsor kan betekenen, wat kan jij terug doen in ruil voor het bedrag wat jij nodig hebt? Zorg er daarnaast voor dat je sociale mediakanalen, website en PR altijd op orde zijn en dat je sponsoren en partners goed geïnformeerd zijn.”

Wat wil je nog meer meegeven?

Op de vraag of Indy nog meer mee wilt geven aan beginnende karters of autosporters, antwoordt hij het volgende:

”Het is een fantastische sport die mij als persoon ook verder heeft gebracht. Ik zie heel veel aspecten van de sport terug in mijn dagelijkse leven en kijk terug op een fantastische carrière tot nu toe. Ik hoop natuurlijk nog lang door te gaan als professionele coureur! Mijn tip is begin lekker met karten of autosport en geniet er van.”

BEKIJK ALLE RACE BLOGS