fbpx

In Nederland kennen we vooral indoor kartbanen, maar toch heb je ook voldoende mogelijkheden om outdoor te karten. Je moet hier wel naar wat uithoeken van het land reizen, maar dat hebben we er natuurlijk wel voor over. In deze Race Blog geven we je een overzicht van de outdoor kartbanen in Nederland.

Dit zijn alle outdoor kartbanen:

 • Outdoor Karting Vaals (Limburg)
 • Kartcircuit De Landsard Eindhoven (Noord-Brabant)
 • Raceway Venray (Noord-Brabant)
 • Circuit Park Berghem (Noord-Brabant)
 • Kartbaan Strijen (Zuid-Holland)
 • Kartbaan Driebergen (Utrecht)
 • Adventure Eefde (Gelderland)
 • Kartbaan Oldenzaal (Overijssel)
 • Kartcentrum Lelystad (Flevoland)
 • Kartcircuit Pottendijk Emmen (Drenthe)
 • TT Junior Track Assen (Drenthe)
 • Karting Texel (Noord-Holland)
 • Kartbaan Ulrum (Groningen)
 • Kartcircuit Vledderveen (Drenthe)

We geven je hieronder van alle outdoor kartbanen wat meer informatie en een video. Zo weet je precies wat je kan verwachten van de kartbaan!

Outdoor Karting Vaals

De Zuidelijkste kartbaan van ons land is Outdoor Karting Vaals. Vlakbij de Duitse grens kan je hier in het Limburgse heuvelland genieten van een uitdagende outdoor kartbaan. Is het minder weer of ben je nog niet klaar met karten? Een paar honderd meter verderop zit een gigantische indoor kartbaan: Powerarea.

Kartcircuit De Landsard Eindhoven

Een stukje noordelijker ligt de grote outdoor kartbaan van Eindhoven. Met zijn uitdagende chicanes en lange rechte stukken, is dit een waar spektakelstuk. Er wordt hier meestal met eigen karts gereden, maar je kan ze ook huren.

Raceway Venray

Ook in Noord-Brabant ligt de speciale kartbaan van Venray. Deze is namelijk gebouwd in een grote oval waar ook auto’s racen. Je kan hier echter alleen gebruik maken van de huurkarts als je op afspraak met een grotere groep komt karten.

Circuit Park Berghem

Een van de bekendste outdoor kartbanen van Nederland ligt in Berghem. Tezamen met een crossbaan is dit een geweldige plek voor een dagje snelheid. Je kan hier karts huren, maar het circuit is eigenlijk gemaakt voor snellere privé karts. Het is trouwens wel een gave ervaring om over het circuit te gaan, al is het maar in de huurkarts.

Kartbaan Strijen

De enige nog bestaande kartbaan in de buurt van de randstad is Kartbaan Strijen. Helaas kan je hier geen gebruik maken van huurkarts, het circuit is namelijk speciaal voor privé karters.

Kartbaan Driebergen

In het midden van het land vinden we Kartbaan Driebergen. Deze baan beschikt wel over huurkarts, dus is er voor iedereen de mogelijkheid om te racen over dit circuit. Ze hebben twee verschillende soorten huurkarts, de één sneller dan de ander.

Adventure Eefde

Midden in de natuur van Gelderland bevindt zich de kartbaan van Eefde. Deze indrukwekkende outdoor kartbaan beschikt over fijne huurkarts die super geschikt zijn voor het circuit. Schrik niet, er kan zomaar iemand boven je langs komen tokkelen vanuit het klimbos waar ze ook over beschikken.

Kartbaan Oldenzaal

In Oldenzaal ligt een geweldige outdoor kartbaan met perfecte karts. Je hebt hier de keuze in de normale huurkarts of de racekarts. Die laatste is echt een aanrader, je waant je namelijk als een waar coureur over het circuit. Wist je dat Alain Prost in 1973 wereldkampioen karting werd op deze baan?

Kartcentrum Lelystad

De enige kartbaan van de hele provincie Flevoland ligt in Lelystad. Hier vind je namelijk vlakbij het vliegveld een uitdagende kartbaan met snelle huurkarts. De haarspeldbochten zijn zeer typerend voor dit circuit.

Kartcircuit Pottendijk Emmen

Ergens in the middle of nowhere op het Drentse platteland ligt de outdoor kartbaan van Emmen. Deze lange outdoor kartbaan beschikt over uitdagende bochten, die je ook met de huurkarts kan ervaren.

TT Junior Track Assen

Het TT circuit van Assen kennen we allemaal, maar wist je dat daar ook gekart wordt? Soms werd er met superkarts gereden op het grote circuit, maar ook met normale karts wordt het circuit gereden. Dit gebeurt echter wel op de Junior Track, vlak naast het grote circuit. Er kan niet met huurkarts gereden, dus je moet wel je eigen kart meenemen.

Karting Texel

We maken de oversteek naar Texel voor een unieke kartbaan. Deze kartbaan moet je bezoeken als je het eiland bezoekt. Je kan er met huurkarts rijden, dus dat is een mooie toevoeging van jouw uitje of vakantie op Texel.

Kartbaan Ulrum

In het hoge Noorden van ons land vinden we Kartbaan Ulrum. Op deze leuke outdoor kartbaan kan je met zowel de huurkarts als je eigen kart de baan op.

Kartcircuit Vledderveen

Het laatste outdoor circuit ligt in Vledderveen. Hier kan je helaas niet met huurkarts de baan op, dus moet je een eigen kart hebben. Toch is het wel een mooi circuit en racen we in onderstaande video mee in een schakelkart.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS