fbpx

De kartsport wordt vaak een rijkeluissport genoemd. Waarom is dit zo en klopt dat wel? Is karten écht alleen voor rijke mensen of kan je zelf ook karten zonder veel budget te hebben? In deze Race Blog leggen we je hier meer over uit.

Hoe duur is de kartsport?

Als je een keer bent wezen karten, weet je ongeveer wat een heat karten kost. Je zit meestal al snel aan de 15 euro en dan ben je na 10 minuten weer klaar. Dat zijn de gemiddelde kosten van de kartsport. Houd rekening met iets meer dan 1 euro per minuut karten, dat klinkt erg duur. Wil je meer weten over de kosten van karten? Lees dan hier verder.

Wij gaan het er namelijk over hebben of het ook goedkoper kan en of het alleen voor rijke mensen is.

Voordelige kartlessen voor kinderen?

Heb je geen eigen kart, maar wil je wel lekker veel racen? En dat voor slechts € 89,99 per maand? Check dan eens onze Race Academy. Dan kan je drie karttrainingen per maand volgen, waarbij je tips & tricks van experts krijgt. Je kan zelfs clubraces rijden of doorstromen naar een écht raceteam!

BEKIJK ONZE KARTLESSEN

Is karten alleen voor rijke mensen?

Het antwoord is simpel: nee! Het is zeker niet alleen voor rijke mensen. Deze heb je er natuurlijk echt wel tussen zitten, maar dan kijk je meestal al naar de privé karters. Mensen die dus op een zeer hoog niveau met hun eigen karts rijden, daar zit meestal wel geld achter. Ook deze mensen hoeven natuurlijk niet direct rijk te zijn, ze kunnen er ook gewoon alles voor over hebben of misschien wel goede sponsors hebben. Je kunt nooit in iemand anders zijn portemonnee kijken.

Je mag er echter wel vanuit gaan dat mensen die met privé karts wedstrijden rijden wat meer te besteden hebben dan gemiddeld. Als dat namelijk niet het geval was geweest, waren er ook geen wedstrijden met huurkarts geweest. Dan zou iedereen een eigen kart aanschaffen, de beste monteurs inhuren en door heel de wereld gaan racen.

Welke wedstrijden karten zijn er?

Wil je weten welke wedstrijden je dan bijvoorbeeld kunt gaan karten zonder je eigen kart? Lees dan hier verder, dan vertellen we je meer over wedstrijden karten.

Wat kan je rijden met een klein budget?

Heb je zelf niet zo’n groot budget? Geen probleem! Je kan de kartsport zo duur maken als je zelf wilt. Het gaat namelijk vooral om het plezier dat je hebt en of je dan drie keer in de week gaat karten of één keer, dat maakt niet uit. En of je wedstrijden gaat karten of alleen losse heats blijft rijden, dat maakt ook niets uit.

Voor jouw beeld: je kan al regelmatig gaan karten (en zelfs kleine wedstrijden karten) als je een potje hebt van 100 euro per maand. Als je de zomermaanden niet meerekent, kom je op een bedrag van 1000 euro per jaar uit. Dat is veel geld, maar nog wel te behappen. Leg er wat voor op zij, dan valt het wel mee.

Let wel op dat hoe hoger je komt, des te duurder het wordt. Op den duur wil je jouw eigen kartoutfit, wat natuurlijk ook geld kost. Je maakt het dus echt zelf zo duur als je wilt, karten met een klein budget is ook gewoon mogelijk! Houd er het plezier in, dat is het belangrijkste.

4 TIPS OM SPONSORS TE VINDEN

Ga opzoek naar sponsoren!

Wil je graag verder komen in de kart- en autosport, maar heb je hier zelf de financiële middelen niet voor? Geef niet op, ga opzoek naar sponsoren! We geven je graag een paar tips.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS