fbpx

Je bent van plan om in de provincie Utrecht te gaan karten, maar welke mogelijkheden heb je dan? Karten in Utrecht kan op verschillende locaties, zowel indoor als outdoor. In deze blog komen de mogelijkheden aan bod! Naar welke kartbaan in Utrecht gaat jouw voorkeur? 🤩

Deze kartbanen liggen in Utrecht:

  • The Maxx Veenendaal
  • Kartfabrique Utrecht
  • Kartbaan Driebergen

The Maxx Veenendaal

Eén van de nieuwste kartbanen in Nederland; The Maxx Veenendaal. De baan is in vergelijking met de Kartfabrique een stukje kleiner, maar zeker niet minder technisch. De bochten die in elkaar overvloeien maakt dit tot een uitdagend parcours. De elektrische karts zijn ideaal voor dit circuit; ze zijn snel in acceleratie en gaan qua topsnelheid richting de 60 km/h. Met de speciale boostknop op het stuur wordt er nog een tactisch element toegevoegd. Wanneer zet jij ‘m in? Je kunt deze functie vergelijken met een DRS in de Formule 1.

Volg onze kartlessen in Utrecht!

Bij The Maxx Veenendaal geeft Rick den Hartog samen met Henry Zantvoort de kartlessen. Je leert hier alles over de kartsport in verschillende lessen. De snelste karters van deze kartbaan hebben bijna allemaal deze lessen gevolgd! Meer informatie over onze kartlessen? Klik hier.

BEKIJK ONZE ACADEMY

Video The Maxx

Kartfabrique Utrecht

Eén van de mooiste kartbanen van Nederland (al zeg ik het zelf): de Kartfabrique in Utrecht. Deze kartbaan heeft verschillende snelle stukken, maar ook 22 hele technische bochten. De maximumsnelheid die je hier behaalt is 53 km/h en aan de karts hoef je niet te twijfelen; deze worden namelijk regelmatig vervangen door een hele nieuwe vloot.

Een speciale app!

Als je gaat karten bij de Kartfabrique heb je de unieke mogelijkheid om je telefoon op het stuur te monteren. Waarom? Om jezelf te verbeteren! Je kan na afloop namelijk precies je tijden en racelijnen zien en vergelijken met anderen. Ideaal om te zien in welke sector iemand sneller is dan de ander!

Video Kartfabrique

Kartbaan Driebergen

Outdoor karten in Utrecht kan alleen op de kartbaan van Driebergen. Je kan hier terecht met privé karts, maar je kan ook een rondje maken in de huurkarts. Hierin heb je zelfs de keuze tussen een kart die 50 km/h gaat of een kart die wel 70 km/h behaalt.

Video Kartbaan Driebergen

BEKIJK ALLE RACE BLOGS