fbpx

Je kent het wel; je rijdt op een smalle indoor kartbaan en je zit een hele tijd achter een langzamere rijder. Wachten op de blauwe vlaggen lijkt de enige optie, of zijn er mogelijkheden om in te halen? Je leest tips voor het inhalen in deze blog.

Waarom is een indoor kartbaan zo smal?

Meestal wordt een binnen kartbaan in een relatief kleine ruimte neergelegd. Hier wil je natuurlijk wél zo veel mogelijk rechte stukken en uitdagende bochten in hebben. Dit gaat helaas ten koste van de breedte van de baan, waardoor inhalen soms erg lastig is.

Inhalen: een paar tactieken

Een snel rondje rijden, dan wil je natuurlijk niet opgehouden worden. Wat kan je dan doen om iemand in te halen? Allereerst kan je iemand uitremmen door je kart er vlak voor een bocht naast te zetten en later te remmen. Dat klinkt makkelijker dan het is, je kan natuurlijk ook gewoon een gat laten vallen door even van je gas te gaan. Zoek dan een vrij stuk baan op en je hebt alle ruimte om een snelle ronde te noteren. Maar, er is ook nog een slim trucje om in te halen!

Slimme truc

Laat ik voorop stellen dat je dit trucje niet in wedstrijden moet uithalen. Ik gebruik het zelf niet, maar heb dit trucje weleens van een ‘kartinstructeur’ gehoord. Dat het werkt is zeker, maar of het netjes is…

Als je achter iemand rijdt is het niet de bedoeling dat je diegene een beuk verkoopt, maar je kan dus wel een ander trucje uithalen. Je kan namelijk achterop de bumper kleven van je voorganger en je gas erop houden zodra diegene aan het remmen is voor een bocht. Je geeft je voorganger dus een klein duwtje waardoor hij de bocht mist, maar niet hard de muur in knalt. Zorg ervoor dat je al voor het remmen aan de achterbumper van je voorganger plakt, zodat je ‘m niet hoeft te beuken. Hierdoor mist diegene de bocht en creëer je dus ruimte om te passeren! 😅 Let op: ik ben geen voorstander van dit trucje, maar het is wel een mogelijkheid…

BEKIJK ALLE RACE BLOGS