fbpx

Elke kartbaan gebruikt andere karts, wat te maken heeft met de baan (de ene kart is beter voor de ene baan dan de andere baan), het budget, de eisen, etc. Je zal deze verschillen vast wel merken! In deze Race Blog vertellen we je meer over de producenten van deze huurkarts.

Dit zijn de bekendste producenten van huurkarts:

  • Sodikart
  • RiMO
  • BIZ Karts
  • CRG

Sodikart

Het Franse Sodikart is één van de bekendste producenten ter wereld. Ze delen deze productie op in Sodi Rental voor de huurkarts en Sodi Racing voor de snellere privé karts. Je zal deze karts op verschillende kartbanen in Nederland tegenkomen en meestal kan je dit wel aan de kart zien! Ze produceren trouwens een hoop verschillende modellen, van elektrisch tot aan ‘baby-karts’. Klik hier voor meer informatie.

RiMO

RiMO is een Duitse kart leverancier, die ook een hoop kartbanen in Nederland karts levert. Ze hebben onder andere een sterke en kwalitatieve vloot aan elektrische karts, die ook een speciale boostfunctie hebben. Ze maken echter ook benzine karts, maar produceren geen racekarts. Dit bedrijf is dus volledig gericht op kartbanen. Klik hier voor meer informatie over RiMO.

BIZ Karts

In Engeland is BIZ Karts gevestigd. Ook dit is één van de producenten die alleen huurkarts maakt, onder andere rijdend op elektriciteit en benzine. In Nederland zijn er vooral elektrische kartbanen die gebruik maken van hun karts en daarin zijn ze misschien wel het sterkst vertegenwoordigd. Het is dus niet gek als je hier weleens in zal rijden! Klik hier voor meer informatie.

CRG

Een ander heel bekend kartmerk is CRG. Onder andere Max Verstappen heeft hier jaren voor gereden in snelle racekarts, die rechtstreeks vanuit de fabriek uit Noord-Italië komen. Leuk weetje: ze zitten daar vlakbij de internationale kartbaan van Lonato. Even wat testen is dus geen probleem! 😀 In Nederland zijn er echter niet zo veel kartbanen die over CRG karts beschikken. Bekijk hier meer informatie over CRG.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS