fbpx

Het lijkt alsof coureurs alleen maar een paar rondjes rijden en vervolgens weer richting huis keren. Toch is de kartsport vele malen inspannender dan de meeste mensen denken. Het is een way of life, je doet het niet zomaar even erbij. Waar deze tijd in gaat zitten? Dat leggen we je in deze Race Blog uit!

Ben je benieuwd naar de kosten?

Tijd = geld. Maar, wat kost karten eigenlijk? Dat lees je in deze Race Blog.

Hoe veel tijd kost een wedstrijd?

Een wedstrijd is op te splitsen in twee categorieën: huurkarts en privé karts. Als je met een eigen kart een wedstrijd hebt, ben je meestal het hele weekend zoet. Van vrijdag tot en met zondag ben je continu op de baan om te trainen, de races te rijden en vooral veel voor te bereiden. Je moet er namelijk voor zorgen dat je kart er tip top uitziet en de juiste afstelling heeft. Dat vergt veel energie.

Als je in de huurkarts een wedstrijd gaat rijden, ben je meestal één dag op pad. Aangezien je meestal niet in een bepaalde regio rijdt, zoals bijvoorbeeld bij voetbal, is de reistijd soms behoorlijk. Hierdoor zorg je ervoor dat de dag voordat je een race hebt, je alle spullen klaar hebt staan. Daarbij komt ook het voorbereiden op de baan zelf: nog even een video kijken of jezelf de baan goed inbeelden.

Lees ook: Welke wedstrijden karten bestaan er?!

Wat kost nog meer tijd?

Naast de wedstrijden moet je natuurlijk trainen, zowel op de baan als in de sportschool. Je zal meestal zo’n één keer per week daadwerkelijk gaan karten en probeert natuurlijk meerdere keren per week even te sporten voor de nodige conditie- en krachttraining.

Daarnaast heb je ook te maken met inschrijvingen, betalingen, het werven van sponsoren en het zorgen voor de juiste raceoutfit. Tegenwoordig is het ook van belang om je sociale media en website up-to-date te houden, wat natuurlijk ook tijd vergt. Gelukkig is het deze tijd allemaal dubbel en dwars waard, al ben je van elk uur voorbereiding slechts een paar minuten aan het karten.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS