fbpx

Je bent van plan om met je vrienden, collega’s of familie eens lekker het gas in te trappen op de kartbaan. Maar, hoe weet je nu wat een goede kartbaan is? In deze blog geven we je een aantal tips.

De lay-out van het circuit

Allereerst wil je natuurlijk een uitdagende kartbaan vinden waar je snelle en lastige bochten hebt. Een lekker recht stuk hoort er ook bij en er moeten voldoende inhaalmogelijkheden zijn. Genoeg wensen, maar niet alle kartbanen laten op hun website de kartbaan in zijn geheel zien. Hebben ze wat te verbergen? Zoek het eens op via YouTube en kies een video die het meest recent geüpload is. Dan zal de baan er waarschijnlijk nog hetzelfde uitzien en heb je een goed beeld van wat je kan verwachten.

De karts

Ook de karts zijn erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet van je collega verliezen omdat hij een veel betere kart heeft. Dit zal je echter niet zo snel te weten komen voordat je het zelf ervaren hebt. Toch kan je aan de foto’s meestal wel zien of het er netjes en verzorgd uitziet. Dat is al het halve werk.

Lees ook: 10 dingen die je nodig hebt om een kartbaan te starten!

De reviews

Ook kartbanen worden beoordeeld op het internet. Zo kan je voldoende informatie inwinnen over mensen die al eens eerder een bezoek hebben gebracht aan de betreffende kartbaan. Meestal vind je hier ook of er grote verschillen tussen de karts zitten.

De afstand

Al wonen we in een klein kikkerlandje, karten kan je in Zeeland, Groningen en Limburg. Hier zit toch echt een paar uur reisverschil tussen, dus zorg dat je ook even naar de locatie van de baan kijkt. Helaas heeft niet ieder boerengat een kartbaan, dus houd er rekening mee dat je wel wat tijd kwijt bent.

De prijs

Last but not least. Wij Nederlanders houden natuurlijk van koopjes, zo ook op de kartbaan. Helaas wordt het karten steeds ietsepietsie duurder. Een goede maatstaf is dat één minuut karten rond de € 1,50 kost. De ene kartbaan heeft heats van 10 minuten, de ander van misschien wel 15 minuten.

Succes met het zoeken naar de beste kartbaan! We hebben er genoeg in Nederland, dus dat zal vast wel lukken.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS