fbpx

Een vraag die mij regelmatig gesteld wordt is of ik geld verdien met de kartsport. Mijn antwoord is dan dat het alleen maar geld kost. Win je dan ook geen prijzengeld? Nee, we winnen een trofee of medaille en als we geluk hebben winnen we weleens het inschrijfgeld voor een wedstrijd terug, maar dat is zelden. In deze blog lees je tips hoe je dan tóch geld kan verdienen in de kartsport.

Geld verdienen met karten

Kan je dan wél geld verdienen met het uitoefenen van de kartsport? Ja, zeker! Uiteraard is het niet gemakkelijk en moet je allereerst investeren.

Eén van de mogelijkheden om geld te verdienen met karten is door opgenomen te worden in een fabrieksteam. Niet alleen de snelste coureurs kunnen opgenomen worden in zo’n team, ook rijders die goed informatie kunnen geven over de kart zijn zéér interessant voor een fabriek. De coureur voelt namelijk precies wat er met de kart gebeurt als er aanpassingen gedaan worden (denk hierbij aan de bandenspanning en/of het afstellen van het chassis). Als deze rijder dit goed kan aanvoelen en duidelijk kan terugkoppelen naar de monteurs, is dat natuurlijk erg belangrijke informatie om de kart zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. 🤓

Rijk worden met karten?! 💰

Mocht je ooit zo ver komen, zul je hier helaas niet rijk van worden. Je kan er wellicht net van rondkomen, maar meer zal het niet zijn.

Een andere manier om geld te verdienen in de kartsport is door jouw ervaring om te zetten in diensten. Denk hierbij aan het geven van kartlessen, het begeleiden van andere rijders of door als monteur te gaan sleutelen aan karts. Hier wordt wél voor betaald door (beginnende) coureurs! Maar, ook hier geldt dat je eerst moet investeren om voldoende ervaring op te bouwen.

Van je hobby je werk maken! 🤩

En verder… Wees uniek! Het is áltijd mogelijk om van jouw hobby je werk te maken! Jouw carrière hoeft natuurlijk niet te passen binnen het geschetste plaatje zoals ik net benoemde, wellicht vind jij nog wel een véél betere manier om geld te verdienen met karten! De kart- en autosport is op dit moment hard aan het groeien en daar komen genoeg kansen bij kijken! Wie weet koop je ooit weleens een prachtige auto met het geld dat je hebt verdient aan je hobby! 🤘

Heb jij een andere manier gevonden hoe je van jouw hobby je beroep kan maken? Laat het mij eens weten, ik ben erg benieuwd! Wil je meer lezen over de kartsport?! Check dan snel de andere race blogs hier.