fbpx

Géén geluid, géén benzinegeur en géén gevoel. Dat zijn de meest voorkomende klachten als het gaat om elektrisch karten. Toch zijn er steeds méér kartbanen die overgaan op de elektrisch aangedreven motoren. Waarom? En welke kartbanen rijden er in Nederland met elektrische karts? Dat lees je in deze blog!

Milieuvriendelijk

Allereerst is het natuurlijk een milieuvriendelijke keuze om over te gaan op de zuinigere variant van motoren. Gemeenten denken steeds milieubewuster, wat ten koste gaat van de benzine karts. Wil je nu een nieuwe kartbaan openen? Kleine kans dat dat gaat lukken met karts die aangedreven zijn door benzine motoren. Misschien is dat ook maar goed, want milieubewuste keuzes zijn nooit verkeerd en elektrische karts hebben genoeg voordelen!

Omdat de elektrische karts niets uitstoten, kom je meestal niet vies uit de kart. Je hoeft dan ook op sommige kartbanen zelfs geen overall of jasje aan. Gewoon in je beste outfit de kart instappen! Je komt er trouwens ook niet stinkend uit, mits je natuurlijk niet te veel aan het zweten bent!

De Tesla’s van de karts

Naast die voordelen, heeft een elektrische kart ook het voordeel dat er gemakkelijk op verschillende snelheidsstanden gereden kan worden. Ze kan je eens navraag doen of je al op de snelste stand rijdt. Mocht je die eens kunnen proberen, zal je versteld staan van de snelheid van de elektrische kart. Deze zijn trouwens sowieso sneller op accelaratie dan benzine karts! Het is de Tesla onder de karts, waardoor het nóg minder uitmaakt of je veel gewicht hebt. De elektrische kart kan namelijk ten opzichte van de benzine kart wél in één keer aanspraak maken op het totale vermogen. ⚡

Lees ook: Wat is de snelheid van een kart?

Oh ja: je kan met elektrische karts ook achteruit rijden! Wanneer je achterstevoren komt te staan, heb je dus géén hulp van het baanpersoneel meer nodig. Hierdoor kan je nog sneller je weg vervolgen.

Het geluid van elektrisch karten

De één vindt het een voordeel, de ander een nadeel: het geluid. De elektrische karts maken van zichzelf enkel een licht zoemend geluid. Je kan hierdoor wél beter communiceren met je vrienden tijdens het karten! Mocht je toch een motorgeluid van een elektrische kart horen komen, zoek dan eens naar de speaker die waarschijnlijk ergens achter je stoel verstopt zit! 🎶

Al met al is het in ieder geval de moeite waard om de elektrische kart eens te proberen. Uiteindelijk blijft het natuurlijk een kwestie van smaak, maar het is wel de toekomst!

Kartbanen met elektrische karts

Kartbanen die op dit moment al met elektrische karts rijden zijn onder andere: Coronel Adventure in Huizen, Lot66 in Breda, Zero55 in Apeldoorn en Enschede, The Maxx in Veenendaal, PowerArea in Kerkrade, De Uithof in Den Haag en Hezemans Indoorkarting in Eindhoven.

BEKIJK ALLE RACE BLOGS